Pitch Coach Trainer
edo@edovansanten.nl     06-109-609-09     English site
Home    Online Coach    Offline Coach    Training    Spreker     Over Edo     Klanten    Inspiratie     Contact

Edo van Santen

Ruim 30 jaar ervaring

Na mijn corporate carrière, begeleid ik sinds 2005 ambitieuze, innovatieve en ondernemende mensen in hun presentatie en communicatie. Daarnaast ben ik betrokken geweest bij de opzet van meerdere bedrijven.

Mijn ervaring omvat ruim 30 jaar in de hectische internationale zakenwereld van het bankwezen en de ICT industrie. Ik heb in Amsterdam, New York en Silicon Valley gewerkt voor Fortune-500 bedrijven als ABN Amro, Chase Manhattan en KPMG, en bediende wereldwijde klanten. Ik heb, samen met mijn top-team, in 12 jaar met succes het ICT-bedrijf Qubus ontwikkeld en opgebouwd, dat door KPMG werd overgenomen.

En toch jong van geest

Mijn benadering is zeer persoonlijk en uniek toegewijd. Ik weet snel een vertrouwensband met mijn cliënten op te bouwen en steun hen met een grote dosis energie en intelligentie.

Ik werk vanuit onafhankelijkheid, integriteit en geborgenheid. Hiermee heb ik een zeer brede en diepe ervaring met alle aspecten van het zakendoen en ondernemerschap opgebouwd. Ik ben hands-on en praktisch, maar weet eveneens mijn cliënten op een hoog strategisch en conceptueel niveau te brengen.

Pitch Coach Edo van Santen

Top-trainer met unieke inhoud

Naast het feit dat ik als trainer en coach heel bijzondere resultaten weet te boeken, beschik ik over ruime ervaring als ondernemer en investeerder. Ik heb gewerkt in de corporate wereld, in het MKB en met Venture Capital.

Hierdoor kan ik niet alleen jouw presentatie-techniek optimaliseren, maar door mijn achtergrond ook inhoudelijk adviseren over de inhoud van je presentatie of elevator pitch. Ik leer je om je boodschap optimaal af te stemmen op je doelgroep, zoals banken, venture capital, informal investors, mede-ondernemers en potentiële klanten.

Eerdere bedrijven

Venture Capital Coach, opgericht in 2005. Als business coach werkzaam, gespecialiseerd in Elevator Pitches en het begeleiden van de zoektocht naar durfkapitaal. Ik heb een aantal ondernemers succesvol begeleid in hun zoektocht naar durfkapitaal.

De "YouTube voor Ondernemers", TV4B (niet meer on-line), TV 4 Business, door mij bedacht en opgezet in november 2006.  TV4B ging live in april 2007 en is inmiddels verkocht (video-interview op Emerce Eday).

Ik bedacht in 2009 het idee voor Tracebuzz, een van de eerste producten voor Webcare, Online Monitoring en Social Media Analyse. Als initiator en bedenker was ik betrokken bij de opzet en opbouw van Tracebuzz.

Edo van Santen, De Elevator Pitch Coach, Trainer, Spreker
"De Pitch Mentor"

"Edo makes people shine on stage!"

Corporate loopbaan

1970-1978: Spinoza Lyceum Amsterdam

1979-1980: Militaire dienst

1980-1984: Assistant Accountant @ Amro Bank NV

1984-1986: IT Security Manager @ Chase Manhattan Bank

1986-1990: Manager Technical Support Foreign Offices @ ABN Amro Bank

1990-1992: Consultant @ Management Share NV

1993-1996: Manager Software @ Coseco International BV

1996-2005: Directeur KPMG, business unit Qubus Software

Zelfstandig ondernemer

2005-heden: Start Elevator Pitch Coach/Training/Spreker

2005-heden: Oprichter/eigenaar Venture Capital Coach BV

2007-2008: Oprichter/eigenaar TV 4 Business BV

(TV4B verkocht... video-interview op Emerce Eday)

2008-2011: Trainer/Coach/Parttime docent Hogeschool van Amsterdam

2008-heden: Producent en interviewer voor Talk&Do-TV

2009-2010: Bedenker en mede-oprichter TraceBuzz

2009-2010: Producent en interviewer ACE-TV

2011-heden: YouTube Business Partner

2011-2015: Adobe Video Ambassador

Eerdere functies en bedrijven...

Amro Bank

1980-1984: Assistant Accountant bij Amro Bank NV: Audit onderzoeken, jaarrekening, jaarverslag. Hierdoor kan ik een Balans en Resultatenrekening goed doorgronden. Uiteraard doe ik nog steeds mijn financiën en belastingzaken zelf.

Chase Manhattan Bank

1984-1986: IT Security Manager bij Chase Manhattan Bank: Mijn eerste aanraking met computer security, nog steeds handig om de achtergronden te kennen.

ABN Amro Bank

1986-1990: Manager Technical Support Foreign Offices, ABN Amro Bank: Technisch en computercentrum support, ondersteuning van alle buitenlandse vestigingen, dus ken alle hotels en luchthavens. In een 24/7 team verzorgden wij technical support voor meerdere data centers en maakten kennis met vele culturen.

Management Share NV

1990-1992: Consultant bij Management Share NV: Software concultancy en implementatie bij cliënten. Mijn eerste aanraking met externe cliënten, veel van geleerd.

Coseco International BV

1993-1996: Manager Software bij Coseco International BV: Manager Software, verantwoordelijk voor product management, het leiden van software ontwikkeling van de 1e versie van Qubus Vragenlijst software, verkoop, consultancy en implementatie bij klanten. Coseco is in 1996 overgenomen door KPMG.

KPMG

1996-2005: Directeur KPMG, business unit Qubus Software: Software productie en consulting business unit, overgenomen door KPMG in 1996. Mijn rol: Business unit manager, verantwoordelijk voor Strategie; product strategie; financiën; kosten en opbrengsten; personeel; Account management, Marketing, Sales. Met mijn software producten en implementatie bedienden we corporate klanten over de hele wereld. Qubus is nog steeds actief en intussen in versie 7, zie Qubus Software

Venture Capital Coach BV

2005-heden: Oprichter/eigenaar Venture Capital Coach BV

2005-heden: Start Elevator Pitch Coach/Training, Spreker

Edo van Santen, De Elevator Pitch Coach, Trainer, Spreker

TV 4 Business BV

2007-2008: Oprichter/eigenaar TV 4 Business BV: Bedenker, oprichter en CEO van TV4B, 's werelds 1e Business YouTube. In 2006 was er nog geen betaalbare oplossing voor video voor de zakelijke markt, als bedrijf wilde men toe geen gebruik maken van YouTube (time flies...)

Heb honderden pitch interview video's opgenomen en gemonteerd. Mooi bedrijf opgebouwd, veel publiciteit gehad en ik heb TV4B verkocht in september 2007 (Video-interview op Emerce Eday).

Edo van Santen, De Elevator Pitch Coach, Trainer, Spreker

Marketingfacts.nl

2007-2014: Incidenteel blogger/vlogger bij Marketingfacts.nl over elevator pitch, presentatie en video. Alhoewel mijn artikelen door tienduizenden werden gelezen, ik ben geen schrijver, maar visueel ingesteld. Leerzaam.

Edo van Santen, De Elevator Pitch Coach, Trainer, Spreker

Hogeschool van Amsterdam

2008-2011: Trainer/Coach/Part-time docent Hogeschool van Amsterdam: Part-time Business coach en docent bij het ACE, het Centrum voor Ondernemerschap (CvO) van de VU (Vrije Universiteit), UvA (Universiteit van Amsterdam) en HvA (Hogeschool van Amsterdam). ACE stelt ambitieuze en ondernemende studenten in staat om in hun eigen onderneming af te studeren.

Was fijn om met geweldige studenten te werken en mijn kennis en ervaring door te geven.

Edo van Santen, De Elevator Pitch Coach, Trainer, Spreker

TraceBuzz

2009-2010: Bedenker en mede-oprichter TraceBuzz: Ik had genoeg van Google Alerts, die slechts liet zien waar Google die dag langs kwam. Ik had behoefte aan een tool dat voor mij louter de nieuwe vermeldingen toonde. Dat is het basis idee waar Tracebuzz uit voort gekomen is.

Samen met Marco van der Kamp was ik oprichter van Tracebuzz: Weet u wat er over uw bedrijf wordt geschreven? TraceBuzz laat zien wat mensen op het internet zeggen op dit moment over uw bedrijf, product, merk of concurrent. Bespaar tijd door het lezen van alleen nieuwe tweets, blog posts en news items. TraceBuzz.com.

Ik gebruik het nog dagelijks!

Edo van Santen, De Elevator Pitch Coach, Trainer, Spreker

Talk&Do-TV

2008-heden: Producent en interviewer voor Talk&Do-TV: Na de verkoop van TV4B, bleef de videomarkt mij aantrekken en heb ik Talk&Do-TV opgericht. Talk&Do-TV is een gespecialiseerd videoproductiebedrijf. Onze kracht ligt in ondernemende videoproducties, zoals Video-interviews, Elevator Pitches, Evenementen. Als Producent en interviewer werk ik afhankelijk van wensen en budget, als one-man-band, of samen met freelance specialisten en professionals voor regie, opname, licht, geluid, montage en postproductie. Zie Talk&Do-TV

Edo van Santen, De Elevator Pitch Coach, Trainer, Spreker

Voor high-resolutie fotomateriaal, zie de Voor Pers en Media pagina.

"Edo heeft mij voor het eerst in mijn leven laten genieten van een super spannend moment, een pitch voor een kritische vakjury. Dank je Edo!"

Online Pitch en Presentatie Coaching

Face-to-face Pitch en Presentatie Coaching

Offline Pitch en Presentatie Training

Edo van Santen op LinkedIn

Edo van Santen op YouTube 900.000+ views

Edo van Santen op Twitter

Meer inspiratie:

Presentatie Tips

Pitch Tips

Pitch Voorbeelden

Blogs

Contact, Informatie en Boekingen

Call me!

Privacy-verklaring

E-mail:
edo@ edovansanten.nl

Telefoon:
06-109-609-09