Blog: Lynn Schüller wint Keep an Eye Grand Award

Pitch Coach Edo van Santen traint finalisten Keep an Eye Grand Award

Lynn Schüller is de winnares van de Keep an Eye Fotovakschool Grant. Daarmee gaat ze jongeren in Belfast, Noord-Ierland vastleggen die na het vredesakkoord van 1998 geboren zijn, maar voor wie de spanningen tussen katholieken en protestanten nog altijd voelbaar zijn. Sebiha Oztas heeft de aanmoedigingsprijs binnengesleept.

Blog/Vlog door Edo van Santen

Op 28 november 2019 vond bij film- en muziektheater LantarenVenster in Rotterdam de feestelijke Keep an Eye Grand Grant Evening plaats. De Nederlandse Fotovakschool mocht tijdens deze avond voor het vijfde jaar op rij een hoofdprijs van €10.000 uitreiken aan een veelbelovend en aanstormend pas afgestudeerd fotografietalent.

Edo van Santen heeft de 10 finalisten als Pitch Coach mogen begeleiden naar hun pitch. Twee maal een middag training en coaching, en op de Award Avond achter de schermen nog laatste tips en aanmoediging.

Edo: "Ik hou zo van dat moment in de coulissen, kandidaten stijf van de zenuwen en toch weten ze allemaal een geweldige pitch neer te zetten voor 200 bezoekers. Daar doen we het voor!"

Video aftermovie: Keep an Eye Grand Grant Evening 2019

Fragment: Interview Edo van Santen

Edo van Santen, De Elevator Pitch Coach, Trainer, Spreker

Foto: Jassir Jonis (c) 2019

Wekenlang hebben tien genomineerden zich voorbereid in aanloop naar dit grote fotografie-event. Zij werden al eerder door een interne jury geselecteerd als beste net-afgestudeerde talenten van de Nederlandse Fotovakschool, een faculteit van de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie. Deze fotografen van de toekomst probeerden tijdens de Grand Grant Evening een zeskoppige vakjury te overtuigen van hun fotografieproject. Dit deden zij door middel van een één-minuut-pitch, een vooraf opgenomen pitchfilm, een projectplan en natuurlijk door middel van hun eigen en unieke fotografische werk. Ten overstaan van meer dan 200 man publiek mocht Wilfried de Jong de feestelijke avond presenteren.

De jury, bestaande uit Ari Versluis, Marcel Molle, Fenna Jensma, Roel Sandvoort, Anne Bloemendaal en Annette Menheere, kwam na een lang en kritisch juryberaad tot het eindoordeel: Lynn Schüller is de grote winnaar van de avond. Zij mocht de hoofdprijs van €10.000 in ontvangst nemen om haar plan te realiseren. Haar fotografische werk gaf voor de jury de doorslag. Een statement van de jury. “Wat opvalt is dat het verhaal bijna belangrijker wordt dan het beeld. Hierdoor verdwijnt de maker naar de achtergrond en komt de denker op de voorgrond te staan. Vanavond kiezen wij echt voor het beste fotowerk. Dat is waar deze beeldmakers al die jaren voor zijn opgeleid”, aldus juryvoorzitter Ari Versluis. Het werk van Lynn wordt geprezen om een heel eigen stijl en een volwassen manier van fotograferen. Naast de hoofdprijs mocht de jury een aanmoedigingsprijs ter waarde van €2.500,- uitreiken. Fotograaf Sebiha Oztas kreeg de cheque overhandigd. De jury was duidelijk over haar werk: “het is urgent. Voor haar verhaal is een prachtige toekomst weggelegd.” Beide fotografen krijgen een geweldige kans om een veelbelovende start te maken aan het begin van hun fotografiecarrière. Deze prijzen worden mogelijk gemaakt door de Keep an Eye Foundation. Dankzij deze stichting krijgen veelbelovende, jonge talenten door middel van onder andere prijzen de kans om hun creatieve dromen te verwezenlijken.

Lynn Schüller: "When the Belfast child sings again", Winnaar Hoofdprijs van €10.000.

Sebiha Oztas: "Rebirth", Winnaar Aanmoedigingsprijs van €2.500.

Arjan van Nieuwkoop: "Body Pain(t)", Winnaar Publieksprijs.

Daniel Martinus: "Meet Hermann", Winnaar Wildcard.

Publicatiedatum: 05/12/2019

Edo van Santen, Pitch Coach

Meer blogs...
Edo van Santen, Pitch Coach

Edo van Santen gaat voor Goud, Garandeert Maximale Impact

Edo van Santen: De Elevator Pitch en Presentatie Coach-Trainer-Spreker

Impact sinds 2005:
1.000+  Opdrachtgevers...
50.000+  Deelnemers...

E-mail: edo@edovansanten.nl

Telefoon Mobiel: 06-109-609-09

Kantoor: +49-162-7866-423

(indien Mobiel niet bereikbaar,
bel svp mijn Kantoor)

Bel Edo van Santen 06-10960909

Privacy Verklaring

Edo van Santen op LinkedIn
Edo van Santen op YouTube 900.000+ views
Edo van Santen op Twitter