Blog: Eén woord...

Eén woord, dat is alles wat ik vraag...

De zoektocht naar dat ene woord, wat doe je nou eigenlijk? Ik help ondernemers, sporters, policiti, wetenschappers bij zijn/haar elevator pitch, podiumoptreden, public speaking, tv-optreden. Het is elke keer weer een prachtige reis, soms van bibberend rietje naar krachtig optreden. Ik daal met ze af naar hun echte waarom, waarom doen ze wat ze doen. Pas als je je eigen waarom echt weet, kun je schitteren op het podium of voor de camera.

Sommigen ontdekken dit voor het eerst tijdens mijn training, coaching, begeleiding. Ze ervaren het als een soort openbaring. Ik weet dat dit een beetje pathetisch klinkt, maar het gebeurt gewoon. Sterker nog, in deze zoektocht zit mijn echte kracht, mijn echte talent. Voelt ook lekker, de zekerheid hebben dat het gaat lukken. Elke keer weer. Elke training of begeleiding weer, intensieve uren, met diepe dalen en daarna grote hoogten. De klant verlaat stuiterend van energie en plezier de trainingsruimte. Er is geen standaard draaiboek voor, maar het gebeurt.

Je weet, bij de loodgieter lekt het thuis ook wel eens. Zelf had ik altijd last om in één woord uit te leggen wat ik doe. "Elevator Pitch en Presentatie Trainer" was de kortste omschrijving. Niet echt handig, in een vakgebied met 80.000 trainers die allemaal presentatietraining kunnen geven. Speel in de wereldtop, samen met mijn klanten. Ga voor goud, elke keer weer. "Elevator Pitch en Presentatie Trainer" dekte de lading slechts een beetje. Geeft wel aan wat ik doe, maar niet echt. Het gaat veel dieper dan dat.

Toen belde Marga Groot Zwaaftink van Commgres. Doe je volgende week mee? Als specialist in de vakjury voor het Gamechanger 2013 event van Management Team. Klinkt wel leuk, laten we dat maar doen. Ik doe mee. Schitterende ondernemers bij elkaar, die elk hun eigen markt veranderen door hun eigen spelregels te maken.

Voordat we begonnen, stelde Ewald Smits, eigenaar en hoodredacteur van MT de vakjury aan de finalisten voor. 'Edo van Santen, Pitcholoog'. Als door de bliksem getroffen, zo zat ik daar even... Klinkt goed, voelt lekker. Ik wist op dat moment nog niet, hoe sterk dit ene woord was. 's Avonds laat, toen ik thuiskwam, meteen Google geopend. Zoek pitcholoog. Nul hits. Het woord bestaat niet. Echt niet. Nul hits. SIDN: pitcholoog.nl. Domeinnaam is vrij. Meteen Richard gemaild, wil je deze domeinnaam voor me registreren?

Hoe gaaf is dit? Een nieuw woord, bestond nog niet, nul hits op het gehele internet. En het beschrijft precies wat ik doe. Er zijn van die momenten dat je weet dat het goed is, onvoorwaardelijk. Er zijn geen woorden voor. Nou ja, ééntje dan: pitcholoog.nl. Ewald, nogmaals dank!

26/12/2013, gepubliceerd op Mijn Moment, in de schitterende serie #mijnmoment van Henk-Jan Winkeldermaat

Edo van Santen, Pitch Coach

Meer blogs...
Edo van Santen, Pitch Coach

Edo van Santen gaat voor Goud, Garandeert Maximale Impact

Edo van Santen: De Elevator Pitch en Presentatie Coach-Trainer-Spreker

Impact sinds 2005:
1.000+  Opdrachtgevers...
50.000+  Deelnemers...

E-mail: edo@edovansanten.nl

Telefoon Kantoor: 085-246-0154

Telefoon Mobiel: 06-109-609-09

(indien Mobiel niet bereikbaar,
bel svp mijn Kantoor)

Bel Edo van Santen 06-10960909

Privacy Verklaring

Edo van Santen op LinkedIn
Edo van Santen op YouTube 900.000+ views
Edo van Santen op Twitter